Lån

Western Union SE

 

Western Union SE är ett amerikanskt företag med anor ända från mitten av 1800-talet. Ursprungligen ägnade de sig åt telegrafi men numera sysslar med de enbart med pengaöverföringar. Företaget kan stoltsera med en halv miljon ombud i över 200 länder och hanterar över 100 olika valutor. Både företag och privatpersoner kan använda sig av deras tjänster.

  • Tillhandahåller service för både privatpersoner och företag.
  • Låga avgifter för överföring.
  • Du har pengarna på några minuter.

Vem kan överföra pengar med Western Union?

Alla kan överföra pengar via hemsidan eller vår app. Western Union SE är ett säkert sätt att skicka och ta emot pengar och vi vill säkerställa att pengarna hamnar i rätt händer. Därför måste du om du hämtar ut pengarna kontant hos ett av alla våra ombud vara beredd på att identifiera dig, lämpligen sker detta med ett nationellt ID-kort.

Hur fungerar det?

Vill du göra en utlandsöverföring via oss på Western Union SE går du in på hemsidan eller laddar ner vår app till din smartphone och följer instruktionerna. Det är enkelt och tydligt och du får reda på vilka eventuella avgifter som tillkommer innan du skickar iväg pengarna. Du slipper alltså oförutsedda och dolda avgifter. Du kan välja om du vill att mottagaren ska hämta ut pengarna kontant hos ett ombud, få det insatt på sitt bankkonto eller, i vissa fall, få det insatt på sin mobila plånbok. Du kan även spåra din överföring enkelt på hemsidan så du ser när pengarna kommit fram till mottagaren.

Hur mycket kan man överföra?

Alla mottagare får sina pengar i den lokala valutan där de befinner sig. Vi använder oss av den växlingskurs som råder vid tiden för överföringen och i vissa fall den som råder vid tiden för mottagandet beroende på landet som pengarna skickas till. Du kan skicka upp till 40 000 kr per tredagarsperiod hos oss på Western Union SE och för du över mer än 9000 kr under 12 månader måste du styrka din identitet hos oss.

Hur lång tid tar en överföring?

Att föra över pengar till utlandet går olika snabbt beroende på överföringssätt. Hos oss på Western Union SE kan du välja att föra över pengar via internet med ditt bankkort eller kreditkort och då går det på några minuter. Skickar du pengarna till mottagarens bankkonto kan det ta upp till tre bankdagar men denna metod godkänns inte i alla länder. I vissa fall kan du även välja att överföra pengarna till mottagarens mobila plånbok förutsatt att hen har en sådan och att det erbjuds i landet mottagaren befinner sig i.