Lån

Handelsbanken

 

Handelsbanken grundades 1871 och är idag en av Sveriges största banker. Dessutom är deras kunder bland de nöjdaste i Sverige. De erbjuder flera olika tjänster, bland annat privatlån utan säkerhet på upp till 150 000 kr. Om du ska låna för att finansiera ett köp av bil eller motorcykel kan du använda fordonet som säkerhet och därigenom få bättre villkor.

  • En av Sveriges största banker
  • Hög kundnöjdhet
  • Samla allt på samma ställe

Vem kan låna från Handelsbanken?

För att bli beviljad ett lån från Handelsbanken behöver du vara myndig och folkbokförd i Sverige. Du måste ha en årsinkomst på minst 200 000 kr och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du måste också använda deras internetbank och ha ett konto där dit din lön, pension eller liknande sätts in. Du kommer enklast åt Handelsbanken låneansökan när du är inloggad.

Hur ser lånprocessen ut?

Du fyller i en låneansökan på hemsidan. Du måste som sagt vara kund hos Handelsbanken för att få låna. Om du inte är kund redan så är det smidigaste att kontakta dem för att bli det på samma gång. Du kan boka tid för möte på något av deras kontor. När ditt lån blivit beviljat skickas ett låneavtal hem till dig med post. Detta behöver du skriva under och skicka tillbaka. Pengarna sätts sedan in på ditt bankkonto redan samma dag de får in avtalet. Eftersom pengarna skickas till ditt konto inom Handelsbanken går överföringen snabbt. Sedan har du allt på ett och samma ställe.

Hur mycket kan man låna?

Med Handelsbanken Privatlån kan du låna mellan 30 000 kr och 150 000 kr. Det gäller oavsett om du redan är kund hos Handelsbanken eller om du blir det i samband med att du ansöker om lånet. Regler och villkor är också samma oberoende av vilket lånebelopp du väljer. Tänk på att inte låna mer än du faktiskt behöver och att du ska kunna klara av att betala tillbaka lånet.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Amorteringskrav innebär att du måste betala tillbaka på lånet. Handelsbanken tillämpar rak amortering vilket innebär att du amorterar lika stor del varje månad. Hur mycket du faktiskt betalar kommer därför minska eftersom räntekostnaderna minskar med lånet. Räntan är rörlig och ligger för närvarande på 5,35 %. Denna kan komma att ändras så var noga med att jämföra aktuell ränta innan du tecknar ett lån. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr. Du kan när som helst betala tillbaka ett större belopp eller hela lånet utan att några extra kostnader tillkommer.