Lån

4Spar

 

4Spar ingår i 4Finance Group som har mer än två miljoner kunder i omkring femton länder. Även om namnet är nytt för många svenskar handlar det alltså om en stor och pålitlig aktör på lånemarknaden. Företagets viktigaste affärsidé är att erbjuda de högsta räntorna på marknaden för vanliga konsumenter som är ute efter en trygg sparform.

  • Hög ränta på upp till 50 000 kronor
  • Företaget rbjuder flera olika kontotyper
  • Smidigt att starta ett konto

Vem kan spara med 4Spar?

Att starta ett sparkonto hos 4Spar är inte svårare än att spara pengar på banken. Det krävs dock att man har fyllt 18 år och att man accepterar de max- och minimigränser som gäller för just de kontotyper man är intresserad av. Detta företag vänder sig till alla som vill spara pengar till bra ränta. Maxgränsen för det totala sparandet är idag 50 000 kronor.

Hur ser sparprocessen ut?

Man registrerar sig på företagets hemsida och kan öppna ett konto online via en snabb och smidig procedur. Det enda man behöver för att kunna öppna sparkonto hos 4Spar är ett bank-ID eller en e-legitimation. Man får sedan ett mejl med all information man behöver om bland annat insättningar och uttag. Insättningar görs via plusgiro och det är inte svårare än att betala en vanlig faktura via sin internetbank. Så länge man håller sig inom maxgränsen på insatt kapital kan man ha flera olika konton hos 4Spar. Ett räntekonto kan vara en bra idé om man vill binda pengarna en viss tid i utbyte mot mycket hög ränta.

Olika typer av sparkonton

4Spar kan erbjuda ett inlåningskonto med hög ränta för den som vill ha snabb access till sina pengar och kunna göra fria uttag. Det går även att skaffa flera olika räntekonton där man väljer hur länge man vill ha sina pengar bundna. Det är en kontotyp med mycket hög effektiv ränta, där den minsta insättningen är 10 000 kronor. Ett likvidkonto är en form av sluss, där sätter man in pengar som sedan överförs till önskat sparkonto.

Vilka räntor kan 4Spar erbjuda

Din ränta på banken ligger ofta omkring noll procent. Inflationen gör att man förlorar sina pengar i ganska snabb takt. 4Spar kan erbjuda mycket högre räntor, i vissa fall över 10 %, och det är en klart bättre sparform än att ha pengar på ett vanligt bankkonto. Företagets inlåningskonto med fria uttag har en ränta på 5 % vilket är väldigt konkurrenskraftigt. Är man ute efter en så hög ränta som möjligt på belopp upp till 50 000 kronor, är företagets räntekonton med olika löptid ett av de bästa alternativen på lånemarknaden idag. 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.