Lån

Mitt Bolån

 

Det kan vara krångligt att jämföra bolån från olika banker och många tycker det är obekvämt att förhandla om räntor och villkor. Mitt Bolån är en bolåneförmedlare som hjälper dig hitta bolånet med de bästa villkoren för just dig genom att jämföra olika lån. De är en del av Schibstedkoncernen och har funnits i Sverige sedan 2012.

  • Jämför bolån för att hitta bästa villkoren
  • Tjänsten är kostnadsfri
  • Endast en kreditupplysning behöver tas

Vem kan låna från Mitt Bolån?

Eftersom Mitt Bolån själva inte lånar ut några pengar ställer de inga krav på låntagaren. Det är istället de banker som erbjuder lån till bostad som har sina egna krav och dessa varierar från bank till bank. Även om du har lite andra förutsättningar, till exempel betalningsanmärkningar eller om du saknar fast jobb, gör de sitt bästa för att försöka hitta ett bolån till dig.

Hur ser lånprocessen ut?

För att använda tjänsten gör du en ansökan på hemsidan. Du blir sedan kontaktad per telefon av en handläggare som går igenom din ansökan. Efter ditt godkännande tas en kreditupplysning och sedan skickas en ansökan ut till bankerna. Detta är en av de största fördelarna med att använda sig av Mitt Bolån. Om du själv ansöker om lån hos flera banker kommer varje bank göra en kreditupplysning. För många gjorda upplysningar sänker ditt uc kreditbetyg vilket medför att du kan få svårare att bli beviljad lån. Hemsidan är lätt att använda och om du får problem kan du kontakta supporten som hjälper dig vidare.

Hur mycket kan man låna?

Idag finns ett bolånetak vilket innebär att du kan ta ett bolån på maximalt 85 procent av bostadens värde. Det är svårt för många att spara ihop till hela kontantinsatsen själva. Mitt bolån kan hjälpa dig även med denna del av finansieringen. Genom att sammanställa låneerbjudanden och villkor för de banker som är beredda att låta dig låna även till kontantinsatsen. Du måste dock alltid finansiera minst 5 procent själv.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Då denna tjänst endast jämför och förmedlar ditt lån kommer återbetalningsprocessen se olika ut beroende på vilken bank du väljer. Innan du tackar ja till ett lån för bostad kommer du själv kunna se och jämföra all information från de olika långivarna. Stirra dig då inte blind på enbart räntorna utan var noga med att kolla upp ordentligt hur återbetalningen kommer att ske. Om du har några frågor kring hur amorteringen fungerar och hur olika sorters amortering skiljer sig kan du kontakta Mitt Bolån. Det finns även bra information på deras hemsida.