Lån

Ferratum

 

Ferratum tillhör de verkliga pionjärerna inom det växande verksamhetsområdet snabblån och grundades 2005, vilket är tidigt i denna unga bransch. Företaget opererar idag i över 20 länder men började sin bana i Helsingfors i Finland. Storlek och finansiella muskler innebär ofta konsumenttrygghet och som låntagare kan du lita på denna aktör som har ett stort antal nöjda och återkommande kunder.

  • Stor och pålitlig aktör
  • Utgår från en sund och hållbar affärsmodell
  • Erbjuder många olika typer av lån

Vem kan låna från Ferratum?

Det handlar inte bara om att man kan låna pengar snabbt från Ferratum, det är också ett företag som kan erbjuda lån till dig som har betalningsanmärkningar. Man gör en samlad bedömning av din ekonomiska situation när din låneansökan behandlas. Du behöver dock vara myndig och ha ett konto i en svensk bank. Vissa lånetjänster har högre krav på dig som låntagare.

Hur ser lånprocessen ut?

Att ta lån från Ferratum är en snabb och smidig process. Smidigheten är faktiskt en viktig del av själva affärsidén när det gäller den typ av lån som företaget erbjuder. I regel fyller man i ett formulär online där man anger hur mycket man behöver låna och relevanta personuppgifter. Ferratum hämtar sedan automatiskt hem uppgifter från offentliga register och ger ett snabbt besked till dig så att du vet om du blivit beviljad lånet. Pengarna kan du sedan, i vissa fall, ha på kontot redan samma dag. Återkommande kunder kan låna pengar ännu smidigare med hjälp ett sms från en mobiltelefon.

Hur mycket kan man låna?

Ferratum kan erbjuda flera olika typer av lån med olika beloppsgräns. Företaget har specialiserat sig på kortfristiga lån på lite lägre belopp eftersom det är en tjänst som kan administreras mycket snabbt. Ett vanligt sms-lån kan ha maxgräns på 15 000 kronor. Företaget kan även erbjuda lånelösningar som är skräddarsydda för småföretagare och då har man möjlighet att, under rätt förutsättningar, ta lån i storleksordning en miljon kronor. Även den typen av lån ansöker man om snabbt och smidigt online.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Hur man går tillväga för att betala tillbaka och vilka villkor som gäller anges tydligt i avtalet i samband med att man tecknar lånet. Beroende på vad det är för tjänst man utnyttjar kan villkor som skuldränta och återbetalningstid variera något. Ferratum hör inte till de företag i branschen som har som affärsidé att tjäna en stor del av alla pengar via straffräntor på de kunder som inte lyckas betala tillbaka en skuld i tid. Tvärtom verkar man för ett ansvarsfullt låntagande och långsiktiga kundrelationer där skulder betalas tillbaka helt enligt avtal.