Lån

Smspengar

 

Smspengar är en tjänst som erbjudits sedan 2007 av SMS Pengar Norden AB. De erbjuder två olika typer av lån. Det är dels så kallade sms-lån när du behöver pengar snabbt till oförutsedda utgifter, och dels privatlån som har en längre löptid och ett högre maxbelopp. Du kan bli erbjuden lån även om du har betalningsanmärkningar.

  • Låga krav på årsinkomst
  • Även för dig med betalningsanmärkning
  • Snabb utbetalning

Vem kan låna från Smspengar?

För att få ett lån från Smspengar behöver du givetvis vara myndig samt vara folkbokförd i Sverige sedan minst 5 år tillbaka. Du kan inte få ett lån utan inkomst, men om du vill låna lägsta beloppet räcker det med en deklarerad årsinkomst på 20 000 kr. Betalningsanmärkningar är inget problem men kraven på din inkomst kommer att bli högre.

Hur ser lånprocessen ut?

Det finns tre olika sätt att ansöka om ett lån hos Smspengar. Du kan ansöka via sms, telefonsamtal eller via hemsidan. Du får ett preliminärt besked på en gång. En kreditupplysning kommer sedan göras och en handläggare går igenom din ansökan. Du får ett slutgiltigt besked snarast efter detta. Ansök om privatlån hos Smspengar om du behöver pengarna snabbt. Du får dem vanligtvis på ditt konto redan samma dag som din ansökan blivit beviljad. Hemsidan är väldigt enkel att förstå och det är nog många som uppskattar att man faktiskt kan genomföra sin ansökan över telefon ifall man har många frågor.

Hur mycket kan man låna?

Hos Smspengar är det maximala beloppet du kan låna 20000 kr. Som minst kan du låna 500 kr. Hur mycket pengar just du kan låna beror på hur hög din deklarerade inkomst är och om du har några betalningsanmärkningar. Du kan läsa mer om beloppsgränserna på hemsidan. Om du är en återkommande kund som skött dina tidigare lån tar man hänsyn till detta och du får lättare att låna ett högre belopp.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Lånen har en återbetalningstid på 1, 2, 3 eller 60 månader beroende på vilket lån du tagit. Betalning sker via faktura eller autogiro. Du kan tyvärr inte betala via sms. Räntorna hos Smspengar varierar med varje belopp och återbetalningstid. Du kan se samtliga belopp på hemsidan så var noga med att titta där innan du bestämmer hur mycket och hur länge du vill låna. Inga andra kostnader tillkommer förutom på 60-månaderslånet där en aviseringskostnad på 10 kr för varje avisering tillkommer. Var noga med att betala tillbaka i tid, annars tillkommer andra avgifter.