Lån

OPR Företagslån

 

OPR Företagslån erbjuder lån till företag under namnet OPR-Finance AB. De är ett svenskt företag med tillstånd av Finansinspektionen för att driva finansieringsverksamhet. Företagets ägare heter OPR-Vakuus Oy, och har sitt huvudkontor i Helsingfors. De har sedan starten 2005 hjälpt över 300 000 företag och privatpersoner med lån. De erbjuder sina finansiella tjänster i flera europeiska länder

  • Ger lån till registrerade företag
  • Ingen säkerhet behövs
  • Lånet är räntefritt

Vem kan låna från OPR Företagslån?

OPR Företagslån erbjuder lån till företag, utan krav på säkerhet. Det ställs dock vissa krav på företaget som ansöker om lånet. Företaget måste vara registrerat hos bolagsverket. Företaget måste ha god kreditvärdighet och borgensmännen får inte ha betalningsanmärkningar. För lån upp till 200 000 kronor, behöver en borgensman gå i borgen för lånet. För lån över 200 000 kronor, behöver två personer gå i borgen.

Hur ser lånprocessen ut?

OPR Företagslån söks online på webbsidan. Vid ansökan görs en UC företagsvärdering, och den sökande behöver ha företagets namnteckningsrätt ensam eller tillsammans med annan person. Det måste finnas tillgång till BankID eller mobilt BankID. Den sökande måste också ha företagets faktureringsuppgifter, och tillgång till det bankkontonummer dit lånet ska överföras. Namn och mailadresser till ansvariga och borgensmän måste finnas eftersom alla måste logga in i tjänsten och godkänna villkoren i anslutning till lånet. Efter att ansvariga och borgensmän godkänt, och skrivit under villkoren, förs låneansökan över till lånehanteringen. Där handläggs den direkt. Om låneansökan inkommer en vardag innan klockan 16, ges lånebeslutet direkt. Efter att lånet godkänts, sker utbetalning direkt.

Hur mycket kan man låna?

Hos OPR Företagslån kan du ansöka om lån för att starta eget. De beviljar lån utifrån kreditvärdighet. Lägsta belopp att ansöka om är 30 000 kronor. Maxbelopp för lån är 500 000 kronor. Vid belopp under 200 000 krävs en borgensman, och vid belopp över 200 000 krävs två borgensmän. Dessa går i godo för att lånet betalas tillbaka. I övrigt gäller samma regler oavsett belopp. Samma regler gäller förstagångskunder och återkommande kunder.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Hos OPR Företagslån förekommer en låneavgift. Denna är fast, oavsett lånesumma och lånetid. Denna avgift innehåller alla kostnader som hör till lånet. Utöver denna avgift, tillkommer inga andra kostnader, som räntor med mera. På så sätt är det alltid tydligt på förhand exakt hur mycket företaget ska betala för lånet. Återbetalningen av företagets lån sker genom lika, månatliga, betalningar. Fakturorna skickas till faktureringsadressen. Du kan också välja att slutbetala lånet förväg. Det varken minskar eller ökar företagets totalkostnad av lånet. Vid ansökan är det därför viktigt att välja en återbetalningstid, som känns trygg och som känns bekväm.