Lån

Swedbank

 

Swedbank är en av Sveriges största banker och bildades 2006 av Sveriges sparbanker. Bankens historia går tillbaka till 1820 då den första sparbanken bildades. Idag har de 4 miljoner privatkunder i Sverige och 3,3 miljoner privatkunder i Estland, Lettland och Litauen. De erbjuder flera olika lån och även genomgång av din ekonomi för att du ska kunna känna dig trygg.

  • Stor och välkänd bank
  • Samla allt på samma ställe
  • Gratis genomgång av din ekonomi

Vem kan låna från Swedbank?

Swedbank erbjuder flera sorters lån. Vill du låna utan säkerhet ska du ta Swedbank privatlån. Detta erbjuds till dig som är över 18 år och har en fast inkomst på minst 240 000 kr. Om du har betalningsanmärkningar kan du tyvärr inte bli beviljad ett lån. Du behöver inte vara kund hos banken för att få låna pengar men det kan vara smidigt.

Hur ser lånprocessen ut?

Om du redan är kund hos Swedbank ansöker du enklast om ett lån genom att fylla i ett formulär på hemsidan eller genom din internetbank. De kommer sedan ringa upp dig för att diskutera din låneansökan och gå igenom din ekonomiska situation. Är du fortfarande intresserad av ett lån tas en kreditupplysning. Du får sedan hem en ifylld låneansökan på posten som du skriver under och skickar tillbaka. Om allt ser bra ut har du pengarna ett par dagar efter att avtalet kommer in. Du kan också samla lån hos Swedbank för att sänka dina kostnader och få bättre koll på din ekonomi.

Hur mycket kan man låna?

Swedbank erbjuder PrivatlånDirekt som är ett lån utan säkerhet på upp till 350 000 kr. Lägsta belopp du kan låna är 50 000. Oavsett vilket belopp du lånar så får du ett tryggt lån med låg ränta. Det är samma regler och villkor som gäller även om du inte är kund sedan tidigare. Om du vill ta ett lån för att finansiera ett bilköp kan du låna upp till 80 % av bilens värde.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Du kan välja en återbetalningstid på mellan 1 och 12 år. Lånet amorteras varje månad genom autogiro så du behöver bara tänka på att kontot har täckning för dragningen. Räntan, som är rörlig, bestäms individuellt och varierar mellan 3,68 % och 13 %. Om du inte är nyckelkund hos Swedbank tillkommer en uppläggningsavgift på 300 kr. Aviseringsavgift på 45 kr/månad tillkommer vid postavisering. E-faktura är kostnadsfritt. På Swedbanks hemsida finns ett smidigt verktyg för att räkna ut lånekostnad, så att du enkelt kan se hur mycket du har råd att låna och jämföra den totala kostnaden med andra långivare.