Lån

Folkia

 

Folkia, som numera heter Monetti, är en lånetjänst som erbjuder mindre finansiella tjänster, även kallade smålån eller smslån. Du kan låna upp till 20 000 kronor under en löptid på upp till 12 månader. Företaget grundades 2006 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest framträdande aktörerna i Sverige inom sitt område.

  • Trygg och erkänd lånegivare
  • Kundtjänst som är öppen alla dagar i veckan
  • Enkelt och kostnadsfritt att ansöka på webben

Vem kan låna från Folkia?

Precis som hos andra lånegivare finns det vissa villkor du ska uppfylla för att låna pengar hos Folkia. För att kunna ansöka om ett Monetti smslån behöver du vara över 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och dessutom ha en taxerad inkomst. Du kan få möjlighet att låna pengar även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Detta bedöms från fall till fall.

Hur ser lånprocessen ut?

Du ansöker enkelt om lån direkt på hemsidan, via sms eller via telefon. När du ansöker via internet kan du använda dig av e-legitimation eller BankID, vilket är det snabbaste alternativet. Du behöver bara fylla i dina uppgifter samt välja den summa och återbetalningstid du vill ha. Folkia tar alltid kreditupplysningar när en ansökan har kommit in och efter det får du snart besked om lånet har blivit beviljat eller inte. Informationen på hemsidan är kort och koncis och enkel att förstå. Om du har några funderingar kan du dessutom få personlig service under veckans alla dagar, vilket är ett plus.

Hur mycket kan man låna?

Folkia erbjuder så kallade smålån utan säkerhet, vilket innebär att det inte rör sig om så stora summor. Som mest kan du låna 20 000 kronor åt gången, och det minsta är 1000 kronor. Låneprocessen ser i stort sett likadan ut vare sig du är ny eller återkommande kund och oavsett hur mycket du lånar. Det enda som egentligen skiljer sig är förfallodatum för återbetalning om du har fler eller färre än tre avbetalningar.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Återbetalning ligger som mest på 12 månader hos Folkia. Förfallodagar för återbetalning får du reda på vid lånetillfället. På hemsidan hittar du alla kostnader för ett lån mellan 1 och 12 månader. Där hittar du alltså information om räntan för ett visst belopp under en viss tid. Om du till exempel lånar 10 000 kronor under 8 månader kommer räntan att vara 3610 kronor och den effektiva räntan ligger då på 164 %. Om du vill ha en tydlig amortering av lån har du som kund rätt att få en plan över detta om du begär en sådan.