Lån

MyLoan

 

MyLoan är en låneförmedlare som startade år 2010. Sedan dess har de hjälpt över 180.000 svenskar att få fördelaktiga lån. Företaget ägs av Insplanet och är en av de ledande i landet vad gäller förmedling av konsumentlån. Företaget har tillstånd av finansinspektionen att bedriva verksamhet inom låneförmedling. Förmedlingen har som syfte att förenkla kundens val av bank gällande lån.

  • Jämför lån från 18 olika banker!
  • Få hjälp av personliga rådgivare!
  • Endast en UC som skickas till alla banker!

Vem kan låna från MyLoan?

För att ansöka om lån via MyLoan måste du vara minst 18 år och ha en månadsinkomst på minst 10.000 kronor. Eftersom detta är en förmedlingssida skiljer sig sedan villkoren åt beroende på vilken bank som antar din låneansökan. Totalt tävlar 18 banker om att få dig som kund. Samtliga får ta del av din kreditinformation och återkommer med ett låneförslag anpassat till dig.

Hur ser lånprocessen ut?

Hos MyLoan fyller du i en ansökan direkt på hemsidan. Du kan både välja mindre snabblån eller större summor för att exempelvis samla krediter. När ansökan är klar tas en kreditupplysning som sedan samtliga 18 banker får ta del av. Under de kommande 24 timmarna kan du sedan ta del av alla de erbjudanden du får via hemsidan. När du hittar ett låneerbjudande som passar just dig är det bara att välja detta. Hur den fortsatta processen ser ut är sedan beroende på den valda bankens villkor. Behöver du råd innan du väljer långivare kan du alltid kontakta kundtjänst för personlig hjälp.

Hur mycket kan man låna?

MyLoan erbjuder i första hand blancolån utan säkerhet. Generellt sett så kan man ansöka om lån mellan 10.000 kronor upp till 500.000 kronor, men varje bank har sina olika gränser. Likaså har varje långivare sina egna krav och villkor som de tar hänsyn till innan de beviljar ett lån. Detsamma gäller när det kommer till räntesättning, övriga kostnader samt återbetalningstider. Du kommer att få flera lånealternativ och du kan ställa dem mot varandra för att villkoren skall bli optimala!

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Eftersom MyLoan är en låneförmedlare finns det inga exakta uppgifter om hur återbetalningsprocessen för att bli skuldfri ser ut. Allt eftersom du får erbjudande från olika banker är det också viktigt att kontrollera villkoren för återbetalning av lånet. Det vanligaste är dock att de flesta långivarna har en återbetalningstid på 2 till 12 år. De allra flesta erbjuder också att du när som helst kan göra en extra inbetalning eller lösa hela lånet i förtid utan att några avgifter tillkommer. Tänk också på att många långivare erbjuder ett extra betalskydd om du blir sjuk eller arbetslös!