Lån

ViaSpar

 

ViaSpar är ett inlåningsföretag som erbjuder sina kunder flera olika sparalternativ med hög ränta. De är en del av Via SMS Group, som har över 750 000 kunder i flera länder. Tack vare att de inte har några fysiska bankkontor kan de erbjuda riktigt bra räntor. Du kan ansöka enkelt och snabbt med din e-legitimation.

  • Hög ränta
  • Enkelt att komma igång
  • Fria uttag

Vem kan spara med ViaSpar

För att kunna öppna ett konto hos ViaSpar behöver du vara myndig samt folkbokförd på en fast adress i Sverige. Eftersom alla bänkärenden sköts genom internet behöver du även ha ett bankID för att kunna öppna ett konto. Om du inte redan har ett sådant kan du enkelt ordna det genom att kontakta din bank. Det är mycket smidigt att ha även för andra ärenden.

Hur ser sparprocessen ut?

När du registrerat ett sparkonto hos ViaSpar kan du enkelt göra insättningar genom att göra en inbetalning till deras bankkonto och ange ditt kontonummer till sparkontot som OCR. Du behöver göra en första insättning på minst 5 000 kr. Efter det behöver insättningarna vara på minst 500 kr. Det maximala beloppet du kan spara är 50 000, oavsett om du har flera sparkonton eller allt på samma. Om gränsen överstigs kommer överskjutande belopp automatiskt betalas ut till ditt registrerade bankkonto. Uttag är kostnadsfria om du inte har ett bundet kapitalkonto. Då är avgiften 3 % av uttaget belopp, dock minst 300 kr.

Olika typer av sparkonton

Hos ViaSpar kan du välja mellan sparkonto eller kapitalkonto. Ett sparkonto har ingen bindningstid och fria uttag. Den högsta räntan på sparkonto är just nu 4,5 %. Om du vill ha en högre ränta på pengar du inte kommer behöva på ett tag kan du sätta in dem på ett kapitalkonto istället och binda dem i 3 månader- 3 år. Den högsta ränta på ett kapitalkonto är 8 % vilket ges vid bindning på 3 år.

Vilka räntor kan ViaSpar erbjuda

Officiell räntesats i Sverige är idag så låg som -0,50 % på grund av inflationen. Detta innebär att de traditionella bankerna inte erbjuder så hög ränta alls. Många har sina sparpengar på konton utan någon ränta alls. Den ränta du kan få hos ViaSpar är alltså väldigt konkurrenskraftig oavsett om du väljer att binda dina pengar eller ha ett vanligt sparkonto med fria uttag. Nackdelen är att du endast kan spara upp till 50 000 kr hos ViaSpar. Nämnas bör också att de ej omfattas av Lagen om insättningsgaranti och kan alltså förloras om företaget skulle gå i konkurs.