Lån

Moank

 

Moank är en ny långivare som själva säger sig vilja erbjuda “”det schyssta lånet””. De vill att banker och långivare ska ha mer fokus på att även hjälpa kunden få det så bra som möjligt. Därför är det viktigt för dem att göra det möjligt för låntagarna att få ordning på sin ekonomi och sina lån.

  • Låna även med betalningsanmärkningar
  • Räntan sjunker med tiden
  • Låna upp till 50 000 kr

Vem kan låna från Moank?

Hos Moank är det möjligt att få ett privatlån med betalningsanmärkning. Du kan ha upp till två betalningsanmärkningar och ändå få låna så länge du inte har några skulder till kronofogden eller ha skuldsanering/vara satt i konkurs. Du måste också vara minst 22 år och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

Hur ser lånprocessen ut?

För att få låna hos Moank fyller du i din låneansökan på hemsidan. För detta behöver du ha en e-legitimation vilket du enkelt skaffar via din bank om du inte redan har det. När din ansökan blivit beviljad tar det vanligen en bankdag innan du har pengarna på ditt konto. En speciell sak är att de låneräntor som erbjuds blir lägre med tiden. Alla kunder får samma ränta vid sitt första lån men om du sköter ditt lån och betalar tillbaka i tid får du poäng. Dessa poäng kommer göra att du stiger i nivå vilket gör att din ränta blir lägre med tiden. Detta system kallas för Credification.

Hur mycket kan man låna?

Första gången du lånar hos Moank kan du låna upp till 20 000 kr. Efter att du varit kund ett tag kan du ansöka om lån till högre belopp, upp till maximalt 50 000 kr. Om du vill kan du även utöka ditt befintliga lån förutsatt att du har kreditutrymme kvar samt vill öka lånet med minst 5 000 kr. Detta kan du enkelt göra genom att logga in på hemsidan.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Du ansöker själv om en återbetalningstid som passar dig. Pengarna dras sedan från ditt bankkonto varje månad den 26:e, så du behöver inte tänka på att betala i tid. Bara se till att du har pengar på kontot för att slippa påminnelser. Om du har svårt att betala någon månad kan du kontakta Moank för att komma fram till en lösning. De är givetvis lika angelägna som dig att du ska kunna betala tillbaka din skuld men på deras hemsida ges intrycket av att de är ganska förstående för att oförutsedda saker kan komma upp.