Lån

Euroloan

 

Euroloan kallar sig en modern finanskoncern. De är ett svenskt finansbolag som har sina rötter i Finland, där de har funnits sedan 2007. De nordiska värderingarna ligger också till grund för deras miljöengagemang. Deras affärsidé är att erbjuda bättre räntor och modernare teknologi än sina konkurrenter. Sammantaget ger det en mer positiv framtoning än en del andra låneföretag på marknaden.

  • Besked direkt under kontorstid
  • Kredit – inget lån – som du kan utnyttja direkt
  • Online kredit på upp till 50 000 kronor

Vem kan låna från Euroloan?

För att kunna ansöka om ett blancolån hos Euroloan måste du vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer samt elektroniskt Bank-ID. Eftersom krediten är relativt hög, tar de en UC vid lånetillfället. När man väl har lånet beviljat kan man fritt ta ut upp till sin kreditgräns som fastställs vid lånetillfället. Det är inte möjligt att få en Euroloan-kredit om man har en betalningsanmärkning.

Hur ser lånprocessen ut? Om du ansöker under kontorstid får du besked direkt

Man ansöker om en kredit hos Euroloan med Bank-ID och fyller i ett enkelt frågeformulär på deras webb. Detta för att de ska kunna göra en kreditvärdering och sätta en personlig ränta och kreditgräns. Om du gör det under deras öppettider får du besked direkt. Dina fakturor får du sedan varje månad till din e-post eller folkbokföringsadress. När du har betalat din månadsavgift krediterar Euroloan ditt konto med det inbetalade beloppet, och du kan sedan ta ut huvuddelen av summan igen. På så sätt betalar du nästan samma belopp varje månad. Du kan ta ut krediten direkt om du har Nordea, med andra banker kan det ta 2 dagar.

Hur mycket kan man låna?

Den maximala summan man kan låna är 50 000 kronor men varje ansökan prövas individuellt och Euroloan genomför en kalkylering för att säkerställa att ens ekonomi tillåter att man tar ett lån. Även när man ansöker som ny kund kan man begära maxbeloppet, det som avgör är den sammanlagda bedömningen av kreditvärdigheten. Du betalar bara ränta för den faktiska summa av krediten som du utnyttjar, om du har kreditutrymme kvar så betalar du inget för att ha det som reserv.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Eftersom detta inte är ett lån i traditionell mening finns det inget slutgiltigt datum då du ska ha betalat tillbaka krediten. Du betalar bara månadsbeloppet, där din ränta ingår, och överskottet går tillbaka till ditt konto igen. Euroloan har en effektiv årlig ränta på mellan 15,98 och 122,12 % för en fullt utnyttjad kredit, beroende på hur hög din kreditgräns är. Du betalar en startavgift på 495 kronor vid första uttaget och 49 kronor vid alla övriga uttag. Euroloan tar varken ut års- eller uppläggningsavgifter, däremot får man givetvis påminnelseavgifter om man inte betalar räkningen i tid.