Lån

Loanmarket SE

 

Loanmarket SE är en låneförmedlingstjänst som är ägt av Lendo AB. Den här tjänsten är skapad för att hjälpa dig som låntagare att hitta den bästa räntan på ditt lån. Det sker genom att ställa bankerna mot varandra och låta dem konkurrera om dig som kund. Hittar du ett lån som passar dig kan du ansöka om det genom sidan.

  • Låter dig söka efter det bästa lånet
  • Tjänsten är helt gratis
  • Ansök om ditt lån genom sidan

Vem kan låna från Loanmarket SE?

För att ansöka om ett lån via Loanmarket SE måste du ha fyllt 18 år. Du måste även vara skriven samt folkbokförd i Sverige. Din fasta inkomst måste vara minst 100 000 kronor eller mer per år. Om du vill låna större summor, till exempel som ett privatlån till kontantinsats, måste du ha varit skuldfri hos kronofogden i minst 6 månader.

Hur ser lånprocessen ut?

Det är enkelt att ansöka om ett snabblån direkt hos Loanmarket SE. I låneansökningsformuläret på deras hemsida fyller du i summan du vill låna samt hur lång återbetalningsfrist du behöver, sedan får du se den ungefärliga räntan som kommer gälla. Ser det bra ut kan du klicka vidare och ange dina personuppgifter samt kontonummer. Sedan skickar du in din ansökan och väntar på att bankerna svarar. Loanmarket tar ut en kreditprövning och går igenom din ansökan och när detta är klart skickas dokumenten vidare till bankerna. Du kommer troligtvis få flera olika erbjudanden om lån och kan själv jämföra och välja den ränta som passar dig.

Hur mycket kan man låna?

Loanmarket SE är som sagt en tjänst som jämför låneförmedlare, vilket innebär att de själva inte har ett satt mini- eller maxbelopp för lån. Bankerna som finns representerade erbjuder lån från ca 5000 till 500 000. Det är även deras villkor som gäller för vilka krav man måste uppfyllas för att få låna. När du fyller i dina detaljer på Loanmarket får du en klar översikt över vilka lån som är tillgängliga för dig.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Den bank som du väljer att ta ut ditt lån från har sina egna regler för hur avbetalningen sker. Det vanligaste när man ska avbetala lån är att låta det gå på autogiro. Vid din ansökan hos Loanmarket SE fyller du själv i hur lång återbetalningsfrist du behöver. Tänk på att det vanligtvis är bättre att välja kortast möjligast avbetalningsfrist, eftersom det då blir billigare med räntor. Det ska dock inte vara orealistiskt, för faller du efter med betalningarna på grund av att du inte kan betala i tid kan det läggas på mycket avgifter. Var realistisk i din ansökan.