Lån

Freedom Finance

 

Freedom Finance är en av Sveriges allra största låneförmedlare. De samarbetar med över ett 20-tal banker och kreditbolag. Lånen de förmedlar är blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Företaget startade år 1999 med att jämföra bolån. Företaget som står bakom låneförmedlingen heter Zmarta Group. Affärsidén bakom företaget är att hjälpa varje konsument att hitta det bästa lånet för dem.

  • Förstklassig kundservice
  • Ger godkännande trots betalningsanmärkningar
  • Stor och pålitlig låneförmedlare

Vem kan låna från Freedom Finance?

Freedom Finance möjliggör privatlån med anmärkning. För att kunna låna ett blancolån, ett lån utan säkerhet, krävs vissa saker. Du måste ha fyllt 18 år, vara skuldfri hos Kronofogden, och ha en årsinkomst på minst 100 000 kr. Så länge tidiga skulder är betalda, gör det inget om det fortfarande finns en betalningsanmärkning. Om du vill köpa bil, gäller andra krav.

Hur ser lånprocessen ut?

Du börjar din ansökning hos Freedom Finance med att fylla i ett ansökningsformulär. Du fyller i hur mycket du vill låna, samt hur lång återbetalningstid du önskar. Du får sedan fylla i dina personuppgifter. Efter detta kommer en kreditupplysning att tas. Denna går inte att dra tillbaka. Du får med en gång efter detta, reda på om du blivit godkänd som låntagare, eller inte. Du får sedan fylla i fler uppgifter. En representant från Freedom Finance kommer att ringa upp dig, för att kontrollera att man talar med rätt person. Du får sedan inloggningsuppgifter till den sida där du kan se alla erbjudna lån, och också tacka ja till ett.

Hur mycket kan man låna?

Hos Freedom Finance finns följande gräns för lån: Du kan som minst ansöka om 5000 kr i lån, och som mest 500 000 kr. Detta gäller alla kunder, oavsett om de är nya eller återkommande. Andra krav gäller om du vill använda beloppet till en bil. å behöver du ha högre årsinkomst, vara minst 20 år gammal, och bilen får inte vara äldre än från 2005, och 14 år vid lånetidens slut.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Du kan till viss del själv styra din amortering och ränta hos Freedom Finance. Du kan vid ansökningen välja amorteringstid. Den kan vara mellan 1 och 15 år. Räntan varierar mellan 3,25% och 18,15%. Denna beror bland annat på lånebeloppet, samt den valda amorteringstiden. Exakt ränta och återbetalningstid, samt hur man går tillväga för att betala räntan , framgår i avtalet i samband med att man tecknar lånet. Freedom Finance har inte som system att lägga höga straffräntor, och tjäna mer pengar, på kunder som inte lyckas betala sin skuld i tid.