Lån

Kortio SE

 

Kortio SE är en jämförelsetjänst för dig som funderar på att skaffa ett nytt kreditkort. Kortio söker bland alla Sveriges kortutgivare och ger dig sedan en lista på vilka kort du kan ansöka om. Du får först svara på ett personligt test för att rätt kort ska hittas. Att använda tjänsten tar bara en minut och är helt gratis.

  • Hitta rätt kreditkort på en minut
  • Ansök om kort som passar ditt behov
  • Helt gratis tjänst

Vem kan jämföra kort med Kortio?

Kortio SE har inga krav som måste uppfyllas för att man ska få använda deras tjänst, utan det är kortutgivarna som sätter upp sina egna regler. Kortio visar enbart vilka kort som passar dig. Villkoren för att bli beviljad ett kort jämfört med lån kan skilja sig åt, så försök att hitta vad som gäller direkt med banken du vill ansöka hos.

Vilka är de mest populära korten?

Det populäraste kortet hos Kortio SE, både när det kommer till kreditkort eller betalkort, är American Express® – SAS Eurobonus® Premium card. Det har en årsavgift på 0 till 1000 kronor, en maxkredit på 750 000 kronor och upp till 55 dagars räntefritt. Efter det ligger räntan på 15.99 %. Det andra mest populära kortet just nu är Santander Consumer Bank AB- Mitt Kort. Det har en årsavgift på 0 kronor, en maxkredit på 100 000 kronor och upp till 60 dagars räntefritt. Därefter ligger räntan på 14-95 %. På Kortios sida kan du se en lista som visar de mest populära korten och du kan även ansöka om ett kort direkt därifrån.

Kreditkort med bonuspoäng

Hos Kortio SE kan du hitta många kreditkort med bra förmåner. Många ger bonuspoäng på resor, matinköp eller bensin. Bonusen får du varenda gång du handlar dessa varor och när du har kommit upp till en viss gräns belönas du. Detta bonussystem är en av anledningarna till att många väljer att använda kreditkort. Välj ett kreditkort som har ett bonussystem som passar dig. Kör du mycket är bensinbonus ett bra val, men handlar du mest ska du satsa på matinköpsbonus.

Hur hög är kreditgränsen?

Kortio SE är som tidigare nämnt en jämförelsetjänst och har ingen egen gräns, utan det är kortutgivarna själva som bestämmer hur hög kreditgräns deras kort har. Hur mycket kredit du får beror på hur stor inkomst du har och även till viss del din ålder. När du använder jämförelsetjänsten hos Kortio fyller du i både din lön och ålder under det personliga testet. Korten du får upp är alltså kort som är troliga att bevilja din ansökan och genom tjänsten kan du därför se exakt hur hög kreditgränsen blir för dig.