Lån

Fundmill

 

Fundmill är ett relativt nystartat bolag inom P2P-utlåning. De ger höga sparräntor åt sina investerare, samtidigt som de erbjuder sina låntagare vettiga utlåningsräntor. Det är inget bolag för den som bara behöver pengar snabbt, utan de riktar sig främst till den som inte vill betala för mycket för sitt lån. Deras räntor är betydligt lägre än de vanliga bland sms-lån.

  • Möjlighet att låna upp till 30 000 kr
  • Räntan individanpassas
  • Förlängning av lån kan vara möjligt

Vem kan låna från Fundmill?

Hos Fundmill kan du låna pengar av andra privatpersoner. Inkomstgränsen är 120 000 kr per år. Du måste vara minst 18 år gammal. Du får inte ha några betalningsanmärkningar om lånet ska kunna beviljas. För att få låna hos företaget måste du också ha ett BankID eller ett mobilt BankID. Du måste också ha ett svenskt bankkonto, då du måste godkännas för svenskt autogiro.

Hur ser lånprocessen ut?

Hos Fundmill ansöker du om lånet via deras hemsida, med BankID eller mobilt BankID. Du får välja ditt lånebelopp och önskad avbetalningstid. Årsräntan bestäms utifrån din kreditvärdighet. Räntorna finns inte angivna på hemsidan. Inte heller företagets avgifter för uppläggningsavgift eller administrativ avgift, finns med. Det kan ta ett tag innan du får pengarna om din låneansökan beviljas. Detta beror på att din ansökan matchas med de privatpersoner som väljer att investera i lånen. Tiden mellan ansökan och finansiering kan ta allt ifrån några timmar till flera dagar. När lånet väl finansierats, tar det ytterligare 1-2 dagar innan pengarna finns på ditt konto.

Hur mycket kan man låna?

Fundmill prioriterar en kund som är likvid, det vill säga har en ekonomi som gör att låntagaren kan betala sina lån i rätt tid. Är du återkommande kund kan du få låna högre belopp. Det minsta beloppet som går att låna hos företaget är 5000 kr. Det maximala beloppet att låna som privatperson är 30 000 kr. Det finns inget skrivet om att olika regler gäller olika belopp, utan villkoren tycks gälla oavsett lånebelopp.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Det är lätt att betala av lån hos Fundmill. Räntan bestäms av låntagarens kreditvärdighet, och kan alltså variera mycket från lån till lån. Återbetalningstiden kan väljas av låntagaren. Återkommande kunder kan få lägre ränta på sina lån, om de förra lånen betalats i tid. Om du som låntagare skulle råka i knipa, och inte har möjlighet att betala tillbaka ditt lån i rätt tid måste du meddela företaget om detta. Det kan det i vissa fall finnas möjlighet till förlängning av lånet, alternativt möjlighet att betala en något mindre månadsavgift under någon månad.