Lån

Expresskredit

 

Expresskredit som varumärke har funnits sedan 2008 och SMS Pengar Norden AB är kreditgivaren bakom som sedan 2007 har gett ut smslån och snabblån på över 900 miljoner kronor. Företaget har som mål att vara en av marknadens absolut enklaste och mest flexibla lånegivare för smålån. De prioriterar också sajtens funktionalitet och har en väl fungerande inloggningssida för återkommande kunder.

  • Enkel och flexibel lånegivare
  • Lång etablering på marknaden garanterar bra soliditet
  • Inloggningsskyddade sidor för återkommande kunder

Vem kan låna från Expresskredit?

Om du vill ansöka om ett privatlån snabbt så är Expresskredit ett bra alternativ. Du behöver ha ett personligt svenskt bankkonto, e-postadress och mobilnummer. Inga skulder eller aktiva ärenden ska finnas hos Kronofogden och du ska ha deklarerat inkomst i Sverige under de senaste två åren. Om du har råkat dra på dig en betalningsanmärkning kan du ändå få ett lån, men då ökar inkomstkravet.

Hur ser lånprocessen ut?

För att få ett lån idag hos Expresskredit måste du göra en ansökan via deras hemsida, det funkar både med dator och mobil. Där identifierar du dig antingen genom bankinloggning, ID-kopia eller bekräftelsebrev. Därefter följer en fullständig kreditbedömning, de använder sig dock inte av UC utan ett annat kreditupplysningsföretag så din ansökan behandlas med sekretess och kan inte ses av någon annan. För de allra flesta bankkunder betalar de ut lånet direkt, utom för ett fåtal om ansökan är gjord efter kl 13.30, då får du dina pengar direkt på morgonen därpå. Detta gör dem till en snabb och tillförlitlig lånegivare.

Hur mycket kan man låna?

När du ansöker om kredit hos Expresskredit kan du låna upp till 12 000 kronor, beroende på kreditvärdighet och uppskattad betalningsförmåga. Detta gäller även nya kunder, vilket är fördelaktigt då många har olika nivåer. Du fyller i ett kort frågeformulär om din inkomst på webben och får omgående besked om du har blivit preliminärt godkänd eller inte. En handläggare granskar sedan ärendet och du får snabbt ett slutgiltigt svar.Låneansökan är alltid kostnadsfri och ibland kör de webbkampanjer med rabatterade låneavgifter.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Att amortera på lån är inget problem hos Expresskredit. Du får reda på vilka delbelopp och antal månader du ska betala tillbaka ditt lån på redan när du gör din ansökan och du får direkt en eller flera fakturor hemskickade till din folkbokföringsadress. Om du inte har möjlighet att betala tillbaka inom den avtalade tiden kan du ansöka om att få skjuta upp förfallodatum, mot en liten avgift. Om du inte betalar alls skickas påminnelser ut, men varje gång läggs ytterligare straffavgifter på så försäkra dig om att du har råd att betala ditt lån redan innan du tar ett.