Lån

Cash Buddy

 

Cash Buddy är en långivare som funnits registrerade i Sverige sedan 2005 och ägs av JSM Capital AB. Deras filosofi är att de vill lägga mer vikt på en potentiell låntagares nuvarande och framtida betalningsförmåga, och mindre på tidigare betalningsförmåga. Detta innebär att även den med betalningsanmärkningar och liknande har en chans att få lån hos företaget.

  • Inga avgifter utöver räntan
  • Få svar inom 24 timmar
  • Även för dig med betalningsanmärkningar

Vem kan låna från Cash Buddy?

För att få ett lån beviljat från Cash Buddy behöver du vara folkbokförd i Sverige samt ha ett svenskt personnummer. Du måste ha en fast inkomst och fylla 20 år senast under det år du ansöker. Betalningsanmärkningar är okej, men du får inte ha skulder till kronofogden och du måste även ha en fast inkomst från arbete, a-kassa, näringsverksamhet eller pension.

Hur ser lånprocessen ut?

Du kan ansöka om lån hos Cash Buddy direkt på deras hemsida. Utan e-legitimation får du hem ett låneavtal som du skriver under och skickar tillbaka. Om du signerar med e-legitimation behöver du inte skicka in några papper. Du får också pengarna utbetalda snabbare. Du får svar på din ansökan inom 24 timmar på vardagar. Om din ansökan blir beviljad får du vanligtvis pengarna på ditt bankkonto inom 2 vardagar. Processen verkar enkel och smidig och hemsidan är lätt att förstå. Skulle det ändå uppstå några problem finns en telefonsupport dit du kan ringa och få hjälp med din ansökan.

Hur mycket kan man låna?

Hos Cash Buddy kan du låna från 3000 upp till 25 000 kr, oavsett vad du vill spendera pengar på. Om du redan har ett lån hos företaget kan du dessutom ansöka om att utvidga detta lån upp till 25 000 kr. För att få göra detta krävs att du har hunnit betalat minst fyra gånger på det ursprungliga lånet samt att du skött alla dina tidigare betalningar i tid.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

När du får ditt lån utbetalat kopplas samtidigt ditt bankkonto till autogiro för återbetalningen, som sker i slutet på varje månad. Årsräntan är för närvarande 29,17 procent, men kan komma att ändras för att följa övrig ränta i Sverige. En stor fördel med Cash Buddy är att inga andra avgifter tillkommer utöver räntan, så det är enkelt att se vad den faktiska kostnaden blir. Du kan när som helst betala in ett extra belopp eller betala av hela skulden direkt. Då räknas räntan om och baseras på det datum du faktiskt betalat klart.