Lån

Skandia

 

Skandiabanken är en del av försäkringsbolaget Skandia och har sedan 1994 varit verksam inom banktjänster, inlåning och utlåning. Skandiabanken har ett mycket gott rykte och många gånger har de blivit uppmärksammade som den bank som har flest andel nöjda kunder. Skandiabanken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster och detta inkluderar även privatlån, bolån samt kontokrediter.

  • En trygg och rekommenderad bank
  • Ett stort utbud av olika lån
  • Fördelaktiga låneräntor

Vem kan låna från Skandia?

För att få ta ett privat banklån från Skandia måste du ha fyllt 18 år. Du måste även ha en fast och deklarerad inkomst som uppgår till minst 150 000 kronor om året. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och du måste ha genomgått en kreditprövning och godkänts. Du kan maximalt låna ett belopp som uppgår till 30 % av din årslön.

Hur ser lånprocessen ut?

Från hemsidan till Skandia följer du länken till lån och väljer sedan “”privatlån””. Där hittar du sedan all information om lånet samt lånevillkor. När du ska skicka in din ansökan anger du först personuppgifter och sedan uppgifter om inkomst, befintliga lån och andra detaljer. Sedan anger du beloppet och återbetalningstiden och nu kan du även se hur räntan förändras beroende på vad du väljer. Uppmärksamma hur det förändras och välj det alternativ som ger dig mest lån utan ränta som är onödigt hög, men var samtidigt realistisk för vad som är en rimlig återbetalningstid. Skandiabanken tar kreditupplysning via Upplysningscentralen och meddelar sedan godkännande eller avslag via e-post och telefon.

Hur mycket kan man låna?

Hos Skandiabanken lånar du mellan 20 000–300 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-10 år. Räntan sätts individuellt med utgångspunkt i din ekonomi och är rörlig. Det är alltså ett privatlån utan ränta som är fast, vilket är en stor fördel. Privatlånet hos Skandia är ett blancolån och du kan därför använda det till vad du vill utan att redogöra för varför du vill låna. Som tidigare nämnt kan du inte låna mer än 30 % av din årslön.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Det enklaste sättet att betala tillbaka på är genom autogiro. Då dras pengarna från ditt konto vid samma datum varenda månad. Det går även att betala tillbaka mer på lånet och lösa det i förtid utan någon extra kostnad. En av anledningarna till att Skandia genomgående får goda recensioner av sina kunder är för att de är transparenta med vad allt kostar. När du betalar av på ditt lån betalar du effektiv ränta ovanpå lånebeloppet, vilket framgår tydligt vid din ansökan. För tillfället ligger den på 6,74 %, men vad den blir för dig räknas ut när du gör din ansökan.