Lån

SevenDay

 

SevenDay är ett svenskt företag vars idé att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga spar- och låneprodukter till konsumenter. På så sätt vill man hjälpa kunderna att sänka sina lånekostnader och få mer att leva för varje månad. Både 2012 och 2013 blev man utnämnda som ett gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Dessutom har de fått en utmärkelse av Privata affärer.

  • Prisgaranti på ditt privatlån.
  • Personlig och kunnig service
  • Möjlighet till tilläggslån

Vem kan låna från SevenDay?

Det finns en smslån åldersgräns på SevenDay vilket innebär att du måste ha fyllt 20 år. Du får ej heller ha en fast inkomst som är lägre än 120 000 kr/år. Du får ej ha betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Du måste vidare ha varit mantalsskriven i Sverige i 3 år. Om ni är två sökande, skall ni båda vara folkbokförda på samma adress

Hur ser lånprocessen ut?

Att ta lån från SevenDay bank är en snabb och smidig process. Företaget gör en samlad bedömning av din ekonomiska situation och därför kan din låneansökan godkännas. Det första steget i din ansökan är att fylla i formuläret online. Ansökan tar bara några några få minuter att fylla i och här får bland annat du ange hur stor inkomst du har. När du gör din ansökan till SevenDay kommer en sedvanlig kreditprövning att göras. Du kan välja att ansöka mellan en rad lånetyper och dessutom ges möjlighet att ansöka mindre och större belopp. Dessutom kan man teckna liv- och låneskydd via företaget.

Hur mycket kan man låna?

På SevenDay kan du låna från 10 000 kr upp till 300 000 kr. Dessutom finns möjlighet att teckna billån och privatlån utan säkerhet. Hur stor lånesumma som kan beviljas beror på flera olika faktorer. Vid din låneansökan görs en bedömning av din ekonomiska situation. Därutöver studerar man även hur kreditaktiv du är. Din betalningsförmåga är även något som påverkar lånebeloppet och därtill gör man en bedömning av din nuvarande anställningsform.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Du bestämmer själv hur du vill lägg upp din återbetalning. Du kan välja mellan en återbetalningsperiod på mellan 1 och 12 år. Räntan är rörlig och bestäms individuellt men för att få en generell uppfattning är ett tips att besöka företagets hemsida för att göra en beräkning av olika låntyper och se vad de innebär för din privatekonomi. Dessutom erbjuder man prisgaranti på privatlån. Om ett företag skulle erbjuda och bevilja dig ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige så får du ett nytt förslag från SevenDay vilka även erbjuder konton med hög sparränta.