Lån

Frogtail

 

Frogtail är ett företag som erbjuder mindre lån och sms-lån. De är en del av Folkefinansgruppen som funnits sedan 2006. Deras affärsidé går ut på att erbjuda snabba och smidiga lån. Här kan du få lån även med betalningsanmärkningar, så länge du har betalningsförmåga. Även räntan sätts individuellt efter din betalningsförmåga, vilket särskiljer dem från andra kreditbolag som erbjuder sms-lån.

  • Smidig ansökan
  • Individuell ränta
  • Även för dig med betalningsanmärkning

Vem kan låna från Frogtail?

På senare år har många hamnat i stora skulder på grund av att de tagit smslån utan kreditprövning. Frogtail vill undvika detta och gör därför alltid en kreditprövning innan lånet beviljas. Det är dock inga problem om du har betalningsanmärkningar, så länge du inte har skulder till kronofogden. Du måste också vara myndig, ha en deklarerad inkomst samt vara folkbokförd i Sverige.

Hur ser lånprocessen ut?

Om du behöver ett lån snabbt kan Frogtail vara rätt för dig. Du ansöker genom deras hemsida som är väldigt enkel och tydlig. Den fungerar även från mobilen. De handlägger sedan ditt ärende manuellt. De har personal både vardagar och helger. Om din ansökan beviljas och du godkänner villkoren och din individuella ränta innan kl. 13 en vardag görs utbetalning redan samma dag. Godkänns den senare, eller under helgen har du pengarna kommande vardag. Det hela verkar mycket smidigt och Frogtail är noga med att du verkligen ska få all information innan du tackar ja till ett låneerbjudande, så att du verkligen vet vad de totala kostnaderna kommer bli.

Hur mycket kan man låna?

Hur mycket du får låna bestäms efter din betalningsförmåga, alltså din fasta inkomst. Som mest kan du få låna 50 000 kr. Lägsta lånebelopp är 1 000 kr. Det spelar ingen roll om du tidigare lånat hos Frogtail eller inte, det är enbart din betalningsförmåga som påverkar. Villkoren är även samma för olika belopp. Du kan även ta fler lån om de anser att du kommer klara av att betala tillbaka samtliga.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Frogtail erbjuder en återbetalningstid på mellan en månad och tre år. Du bestämmer själv vilken betalningstakt som passar dig och din ekonomi bäst. Dina betalningar sker sedan via autogiro, så allt du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot. Det är till och med smidigare än att betala med mobilen. Tyvärr kan du inte förlänga ditt lån. Det bör dock vara självklart att välja en återbetalningstid och ett belopp som man vet att man kan klara av att betala tillbaka. Du kan när som helst välja att betala tillbaka hela lånet.