Lån

ICA Banken

 

ICA Banken startade 2001 för att kunna erbjuda sina lojala kunder ett smidigt sätt att spara, låna, försäkra och betala. Banken är en del av ICA-gruppen och har i nuläget nära 700 000 nöjda kunder i hela Sverige. Du får en trogen och säker bankupplevelse hos dem och du kan lita på att de arbetar för ditt bästa.

  • En trygg och lojal bank
  • Tydliga och enkla ansökningsprocesser
  • Förmånliga lån

Vem kan låna från ICA Banken?

Är du ICA-kund och vill betala med ICA kort men även vill få möjlighet att låna pengar ska du ansöka om ett lån på ICA Banken. Du ansöker enkelt och smidigt på deras hemsida och du ser direkt hur stor din månadskostnad blir. Du ska vara över 18 år, ha fast inkomst från arbete eller pension och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur ser lånprocessen ut?

Det görs en sedvanlig kreditkontroll och blir du godkänd får du hem ett skuldbrev till dig via post eller rekommenderat brev som du skriver under och skickar tillbaka. Sedan har du pengarna inom några dagar. Ansökningsprocessen är tydlig och lätt att förstå och du kan prova olika lånesummor mot olika återbetalningstid och se exakt hur mycket du ska betala varje månad innan du ens söker. När du fyller i ansökan hos ICA banken så får du fylla i vad du ska ha pengarna till, om det är till konsumtion, till att lösa andra lån, till bil, båt, bostad eller om du vill låna till en utbildning.

Hur mycket kan man låna?

Du kan låna 350 000 utan säkerhet hos ICA Banken och det tillämpas individuell räntesättning beroende på vad du ska ha lånet till och hur mycket du behöver låna. Du kan låna till både begagnade och nya fordon eller till konsumtion eller att lösa andra lån. När det gäller bolån finns det lite andra krav och räntesättningar. Då kan du låna max 85 % av värdet och behöver ha en bostadsrätt, villa eller fritidshus som säkerhet.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

När du ska betala tillbaka lån som du tagit hos ICA Banken kan återbetalningstid och räntor variera lite beroende på hur stort lån du tagit och hur lång återbetalningstid du valt. Det tillämpas mellan 3,76 och 11.52 % effektiv ränta förutom på bolånen som också har lite andra kriterier för att godkännas, bl.a måste du ha en villa, bostadsrätt eller fritidshus som säkerhet och du får endast låna upp till max 85 % av inköpspriset. Väljer du att få en pappersavi på din avgift varje månad så kostar det 25 kr men om du istället väljer autogiro för återbetalningen kostar det inget.