Lån

Arcadia Finans

 

Arcadia Finans är en låneförmedlare som i dagsläget samarbetar med cirka 20 banker och finansieringsbolag. Företaget marknadsför Freedom Finance Kreditservice AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster. Syftet med verksamheten är att hjälpa privatpersoner att sänka sina lånekostnader på både lång och kort sikt. Företaget har sitt säte i Helsingfors men är även en väletablerad aktör här i Sverige.

  • Snabbt besked på din låneansökan
  • Låna upp till 500 000 utan säkerhet
  • Helt kostnadsfri tjänst

Vem kan låna från Arcadia Finans?

Arcadia Finans har tre grundkrav som måste uppfyllas för att du ska få göra en ansökan. För det första måste du vara minst 18 år, för det andra måste du ha en månadsinkomst på minst 10.000 kr och för det tredje får du inte ha några obetalda skulder hos kronofogden. Om du uppfyller dessa kriterier kan du göra din ansökan av internetlån direkt på nätet.

Hur ser lånprocessen ut?

Det första steget i din ansökan är att fylla i ett formulär på webben. Ansökan tar bara några få minuter att sammanställa. Därefter samlas resterade uppgifter in och en sedvanlig kreditprövning görs. På så sätt får man en bild av din betalningsförmåga. Vid din ansökan kan du givetvis välja mellan flera olika slags lån och belopp. Låneprocessen är enkel och smidig och om lånet beviljas får du pengar direkt på kontot. Glöm inte att ange vilket konto som du vill att pengarna ska betalas ut till. Du kan även gå igenom låneprocessen tillsammans med din sambo eller maka/make om ni vill ansöka om ett lån gemensamt på Arcadia Finans.

Hur mycket kan man låna?

Arcadia Finans erbjuder lån från 10 000 kr till 50 000 kr. Det finns flera olika lån samt lån utan säkerhet . Du väljer själv hur du vill gå vidare med förslagen som inkommit från de olika bankerna. En annan viktig faktor som påverkar lånebeloppet är hur din disponibla inkomst ser ut. Något annat som påverkar lånebeloppet är din anställningsform. Din kreditaktivitet är även en viktig faktor som påverkar hur mycket pengar du kan låna.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Olika lån har olika upplägg för återbetalningen. Ett SMS-lån har vanligtvis en effektiv ränta på 4,9-50 % och återbetalningstiden varierar mellan 2 och 12 år. Det är alltid viktigt att fundera igenom sin återbetalningsplan noga så att man kan följa den utan att behöva betala förseningsavgifter eller få påminnelser. Om exempelräntan är 5,56 % blir den effektiva räntan 5,91 %. Tar du ett lån på 100 000 kr och väljer att betala tillbaka det på 5 år blir månadskostnaden 1 913 kr. Arcadia Finans har en kalkyl på hemsidan där du göra beräkningar på smslån med avbetalning.