Lån

Vivus

 

Vivus är välkänt bland många konsumenter, delvis tack vare en effektiva marknadsföring. Företaget tillhör 4 Finance Group och är kända för sina utmärkta erbjudanden för nya kunder, sina bra priser och mycket låga minimibelopp för lån. Någonting annat som gör att de står ut från mängden är att de godkänner många ansökningar jämfört med andra låneföretag.

  • Låna 6000 kronor räntefritt som förstagångslånare
  • Många ansökningar blir godkända
  • Snabba utbetalningar, även på helger

Vem kan låna från Vivus?

Har du fyllt 18 år kan du ansöka om ett lån hos Vivus. Du måste även vara medborgare i Sverige och kunna identifiera dig genom telefon eller BankID. Du får inte ha betalningsanmärkningar. Det är inte vanligt att kunna ta smslån utan kreditkontroll, men detta låneföretag gör kontrollen med andra aktörer än Upplysningscentralen. Det innebär att din ansökan inte syns för vissa företag och institutioner.

Hur ser lånprocessen ut?

Du ansöker om ett lån direkt på webbsidan. Med lånekalkylen väljer du hur mycket du behöver låna och den återbetalningsfrist du behöver. Du får nu se hela återbetalningsbeloppet som gäller, inklusive effektiv ränta. I nästa steg fyller du i dina personliga detaljer och till sist identifierar du dig med hjälp av BankID eller telefon. Efter några minuter får du besked om det blir beviljat och dina pengar kan sättas in inom 15 minuter. Missa inte ett av Vivus billiga lån utan ränta som du kan ta ut om du inte har lånat från dem tidigare. Du kan nämligen få 6000 kronor helt utan ränta i 30 dagar.

Hur mycket kan man låna?

Vivus låter dig låna så lite som 500 kronor och det högsta beloppet du kan låna är 20 000 kronor. Om du är 18-21 år får du ansöka om kredit upp till 4 000 kronor första gången. Är du 22-80 år kan du ansöka om kredit upp till 6 000 kr första gången. När du betalar tillbaka ditt första lån höjs din gräns för hur mycket du får låna av företaget.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Det går att betala tillbaka hela krediten inom den avtalade tiden, men man kan även betala det lägsta beloppet enligt fakturan som skickas hem i samband med utbetalningen av lånet. Det skickas ut en påminnelse via epost och sms innan förfallodatumet. Tänk på att det kan bli höga kostnader ifall du inte betalar av ditt lån i tid, även om du ansöker om en längre återbetalningsfrist. Detta eftersom Vivus, precis som de flesta snabblåneföretag, lägger på höga räntor vid försenade betalningar. Var därför realistisk när du ansöker om ditt lån.