Lån

BIGBANK

 

BIGBANK är, trots sitt namn, en mindre bank och långivare. De erbjuder även tjänster inom sparande. Deras historia börjar så långt tillbaka som 1992, och de har med andra ord funnits med ett bra tag på lånemarknaden. Banken finns sammanlagt i nio olika länder runtom i Europa. Hos dem kan du låna mellan 10 000 kronor och 125 000 kronor.

  • Etablerad och välkänd bank
  • Nöjd kund-garanti
  • Snabbt och enkelt att ansöka om lån

Vem kan låna från BIGBANK?

För att kunna låna pengar via BIGBANK krävs det att du uppfyller några villkor. Du måste vara minst 20 år gammal, och lånet ska vara återbetalat innan du fyller 75 år. Du ska vara mantalskriven (numer pratar man dock om att vara folkbokförd) i Sverige och ha varit det i minst tre år. Slutligen får du inte ha betalningsanmärkningar de senaste sex månaderna.

Hur ser lånprocessen ut?

Det enklaste sättet att göra din ansökan på är via hemsidan. Du fyller smidigt i dina uppgifter och väljer lånesumma samt återbetalningstid och signerar den sedan med e-legitimation eller BankID. Du kan även ansöka om lånet via telefon. Att ansöka om lån kostar ingenting och du binder inte heller upp dig till något. När låneansökan är mottagen görs en kreditprövning på dig innan du kan få ett besked om huruvida lånet är godkänt eller inte. BIGBANK har en enkel och pedagogisk hemsida, där de visar steg för steg hur låneprocessen ser ut. Det här underlättar för i synnerhet nya kunder.

Hur mycket kan man låna?

När du ansöker om lån hos BIGBANK lägger de sig inte i hur du ska spendera pengarna, då det rör sig om lån utan säkerhet. Det bestämmer du alltså själv. Du kan låna mellan 10 000 kronor och upp till 125 000 kronor. Båda lånesumma och löptiden för lånet bestämmer du själv när du ansöker om pengarna. Samma regler och villkor och låneprocess gäller för såväl nya som redan befintliga kunder.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Du bestämmer själv din återbetalningstid, men med kravet att den ska ligga på mellan 12 och 72 månader. Räntan beror på lånesumma i kombination med löptid, men du kan med fördel ta del av deras räntekalkyl på hemsidan för att få klarhet i hur just din ränta kommer att se ut. Ett exempel på ränta hos BIGBANK är följande: du lånar 50 000 kronor med en återbetalningstid på 50 månader. Den uppskattade månadskostanden blir då cirka 1309 kronor och räntan blir 11.95 %. Den effektiva räntan ligger i exemplet på 14.80 %.