Lån

Bank Norwegian

 

När man behöver låna pengar vill man gärna göra det tryggt av en välkänd bank, utan att tumma på räntekostnader. Bank Norwegian är en internetbank som utöver smidiga banktjänster även erbjuder olika sorters lån, upp till 500 000 kr utan säkerhet. De erbjuder också ett smidigt lån för att samla smålån och krediter på ett och samma ställe.

  • Stort och välkänt företag
  • Låna upp till 500 000 utan säkerhet
  • Ansök direkt över internet

Vem kan låna från Bank Norwegian?

För att bli godkänd som låntagare hos Bank Norwegian ställs en del krav. En kreditupplysning görs och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Hos många kreditgivare och banker kan du få lån redan när du blir myndig i Sverige, men här måste du vara över 23 år. Du måste även ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 36 månaderna.

Hur ser lånprocessen ut?

Du kan ansöka om ett lån direkt på hemsidan. Ansökan är väldigt enkel och lätt att förstå, och du godkänner smidigt med ditt bank-ID. Du får direkt ett preliminärt svar på din ansökan. Om banken behöver mer uppgifter skickar de ett mail om detta. Sedan kan du enkelt följa och administrera din låneansökan genom att logga in på ditt konto. När du fått din ansökan beviljad tar det ca 0-2 dagar innan du får tillgång till pengarna. Om du vill söka ett lån för att betala andra krediter och smålån uppger du helt enkelt uppgifterna om dessa lån till Bank Norwegian, så tar de över dem automatiskt.

Hur mycket kan man låna?

Bank Norwegian erbjuder lån upp till en halv miljon kronor. Samma regler gäller oavsett om det är första gången du lånar pengar hos dem eller om du är en återkommande kund. Hur mycket du får låna beror på hur banken bedömer din betalningsförmåga. Du kan endast ha ett lån hos dem, men när du fått ditt lån beviljat kan du själv ändra lånebeloppet genom att logga in på dina sidor.

Hur ser återbetalningsprocessen ut?

Du bestämmer själv hur lång återbetalningstid du vill ha på lånet, upp till femton år. Ränta på lån bestäms individuellt efter kreditbedömning och varierar för närvarande mellan 8,99 % och 22, 49 %. Du får givetvis veta din ränta innan du godkänner lånet. Räntan är rörlig och kan alltså komma att ändras efter att lånet är tecknat. Bank Norwegian meddelar i så fall samtliga låntagare om detta. Det tillkommer även en så kallad etableringsavgift, vilket är en engångsavgift för att teckna lånet, på 399 kr samt en månatlig avgift på 19 kr.